Postavljanje betonskih žardinjera na Ibarskom mostu

Izvor: Blic, 18.Jun.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljanje betonskih žardinjera na Ibarskom mostu

Kosovska Mitrovica - Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici sa kog je jutros uklonjena betonska barikada upravo se postavljaju betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP "Standard".

Postavljanju žardinjera prisustvuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić i gradonačelnici i predsednici privremenih organa sa severa Kosova.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još Kfor: Srbi sami odlučili da uklone barikadu Građani na Ibarskom mostu i sa srpske i albanske strane

Novinarima se obratio gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić koji je rekao da je svestan činjenice da je aktivnost koja se sada preduzima "uznemirujuća i neočekivana za većinu stanovnika" i da je zato doneo odluku o izgradnji "parka mira" kod mosta, u koordinaciji sa državnim vrhom Srbije.

- Mostovi se svuda u svetu grade kako bi povezivali ljude, ali ovaj naš je nažalost vremenom postao simbol razdvajanja i nemogućnosti normalnog i mirnog suživota između pripadnika srpskog i albanskog naroda - kazao je Rakić.

Prema njegovim rečima, ovaj most se ne razlikuje ni po čemu od ostalih koji postoje u gradovima širom Evrope, ali se okolnosti u kojima je izgubio svrhu svog postojanja postavši linija razdvajanja među ljudima, veoma razlikuju u odnosu na okolnosti u kojima na početku 21. veka žive gradjani, slobodni i demokratski uređenih država.

Na most je upravo dovezena zemlja i u toku je gradnja sadnica za žardinjere kako bi se pešacima omogućio prelazak mosta. Pojačano je prisustvo Regionalne policije za sever Kosova i međunarodne zajednice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KM: Građani na Ibarskom mostu postavljaju žardinjere

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2014

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici sa kog je jutros uklonjena betonska barikada upravo se postavljaju betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP "Standard". Postavljanju žardinjera prisustvuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Betonske žardinjere na Ibarskom mostu

Izvor: Beta, 18.Jun.2014

KOSOVSKA MITROVICA, 18. juna 2014. (Beta) - Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici sa kog je u sredu ujutro uklonjena betonska barikada postavljaju se betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP "Standard"...Postavljanju žardinjera prisustvuje direktor Kancelarije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.