Izvor: S media, 01.Dec.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić: Nove barikade su moguće

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić danas nije isključio mogućnost ponovnih blokada puteva i administrativnih prelaza ukoliko Srbi sa severa Kosova i Metohije ne budu dobili tražene garancije u pogledu primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

"Barikade su moguće, ali se iskreno nadam da do toga neće morati da dođe", istakao je Pantić u intevjuu Tanjugu.

Predstavnici opština sa severa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će se, kako je najavio, u utorak, 4. decembra ponovo sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji će im predati potpisan tehnički protokol o implementaciji sporazuma o integrisanom upravljanju, posle čega će se skupštine opština izjasniti o daljim koracima.

Srbi sa severa Kosova traže čvrste garancije da se roba za severa pokrajine neće cariniti na prelazima Jarinje i Brnjak, da Srbima neće biti nametnut albanska dokumenta, da im se neće oduzimati vozačke dozvole i tablice koje izdaje MUP Srbije, precizirao je Pantić.

"Želimo i insistiramo da ovi prelazi budu zaista administrativni prelazi, a ne granice kako to žele albanci", rekao je Pantić.

Pantić je napomenuo da Srbi sa severa Kosova ne žele i neće ulaziti ni u kakav sukob sa Vladom Srbije, ali da će se truditi da koriste sva demokratska i dozvoljena sredstva da izraze neslaganje sa pokušajima da im se nametne nešto što nije prirodno.

"Sa pravom strahujemo da će Albanci nakon što taj sprozum bude sproveden reći da su zaokružili svoju državnost, da imaju potpunu kontrolu nad svim graničnim prelazima, kako oni to tvrde, da imaju institucije na čitavom delu pokrajine i da tako mogu da dobiju puno međunarodno priznanje", objasnio je Pantić.

(Tanjug)

Foto: Beta, arhiva
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.