Pacoli ima poruku za Vučića: Jedina šansa da priznate Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli ima poruku za Vučića: Jedina šansa da priznate Kosovo

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kako je naveo, nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

"Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše", kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država.Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

"Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi", objasnio je Pacoli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli "bacio oko" na Rašku oblast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 09:44

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli planira da pripoji Rašku oblast takozvanom Kosovu, piše "Alo"...List navodi da otimanje dela teritorije Srbije Pacoli pravda stvaranjem takozvane slobodne ekonomske zone, a iza svega se, napominje "Alo", krije Pacolijeva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.