Pacoli: Srbija plaća cenu za negativno ponašanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Srbija plaća cenu za negativno ponašanje

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli izjavio je danas da je uvođenje poreza od 10 odsto za robu proizvedenu u Srbiji i BiH, "poruka Srbiji da shvati da će za svako negativno ponašanje platiti cenu".

Pacoli je na svom fejsbuk profilu napisao da je ova mera vlade u Prištini uvedena recipročno.

"Već neko vreme obaveštavamo evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija protiv ljudskih prava i ekonomskih sloboda građana Kosova", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pacoli, koji je i kosovski ministar spoljnih poslova.

Dodao je da već neko vreme predstavnici Prištine na forumima i sastancima skreću pažnju na, kako je naveo, "skandalozno ponašanja srpske diplomatije, posebno na propagandu i lažne vesti nedemokratskog režima u Srbiji".

Pacoli smatra da je ponašanje, kako navodi, "antievropske Srbije" dovedeno do kraja, te da je "kap prelila čašu".

"Odlukom kosovske vlade uvedena je mera za robu uvezenu iz Srbije koja je stavila tačku na strpljenje", naveo je Pacoli.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Reagovanja na odluku Prištine o dodatnom porezu na srpsku robu

Izvor: RTS, 07.Nov.2018

Premijerka Brnabić izjavila da očekuje da će Priština povući meru o većim carinama na robu iz centralne Srbije i zahvalila se EU na reakciji. Srpska lista saopštila da je povećanje poreza politički motivisan udar na interese svih građana. Sa druge strane, zamenik kosovskog premijera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.