Pacoli: Pozivam Srbiju da ne politizuje operaciju Kosova protiv kriminala

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Pozivam Srbiju da ne politizuje operaciju Kosova protiv kriminala

Ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli je danas pozvao Srbiju da ne politizuje veliku policijsku akciju protiv kriminala i krijumčarenja na severu Kosovu.

On je rekao da je današnja akcija usmerena na hapšenje mreže koja se bavi krijumčarenjem, podmićivanjem, zloupotrebom službenih položaja i drugim aktivnostima organizovanog kriminala.

"Kosovska policija sprovodi operaciju na severu Kosova da bi uhapsila građane Kosova, uključujući policajce koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su deo mreže koja je bila duboko umešana u krijumčarenje, podmićivanje, zloupotrebu službenih položaja i druge aktivnosti organizovanog kriminala", napisao je Pacoli na fejsbuku.

On je naveo da je "operacija pripremana nekoliko meseci kao deo najvećih napora koje Kosovo poduzima u cilju jačanja vladavine prava i reda u celoj zemlji".

"Slične operacije smo videli poslednjih dana u drugim delovima Kosova", napisao je Pacoli.

Prema njegovim rečima, Kosovo želi da pokaže svoju spremnost da se bori protiv organizovanog kriminala, korupcije i zloupotrebe službenog položaja, i poziva sve da podrže takve akcije.

Pacoli je osudio odluke Srbije da se podigne borbena gotovost vojske "zbog jednostavne policijske operacije protiv mreža organizovanog kriminala".

"Pozivam Srbiju da politički ne zloupotrebljava jednostavnu policijsku operaciju. Pozivam ih da podrže borbu protiv organizovanog kriminala i da joj se ne protive. Ono što je bitno je dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu i Vlada Kosova garantuje da je to od velikog interesa", napisao je Pacoli na fejsbuku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PACOLIJEVA PROVOKACIJA "Srbija politizuje napore da ojačamo vladavinu prava"

Izvor: Blic, 28.Maj.2019

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je obavestio ministre EU i balkanskih zemalja da je kosovska policija obavila "akciju protiv organizovanog kriminala na severu Kosova", i optužio Srbiju da to politizuje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.