Pacoli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je Izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu kosovske policije i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.
Bedžet Pacoli tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj raspravljao je o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije kosovske policije na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.
Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.
Beograd se, kako se dodaje, angažovao snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.
Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli: Generalna skupština Interpola ponovo odlučuje o članstvu Kosova

Izvor: Blic, 14.Jul.2019

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.