Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2020, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

BEOGRAD-KOSOVSKA MITROVICA

Ko je ubio Olivera Ivanovića? – pitanje je koje Pokret slobodnih građana postavlja tačno dve godine.

“U martu 2018. godine Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao da će u roku od dve nedelje izaći informacije o ubistvu. Devedeset nedelja kasnije mi i dalje nemamo odgovore na ključna pitanja. Ono što znamo je da je ubistvu prethodila atmosfera sistmskog crtanja mete na čelu spotovima emitovanim na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Visoki funkcioneri SNS-a koji su Olivera Ivanovića označavali kao izdajnika i centralnog krivca za lošu poziciju Srba na Kosovu i Metohiji sada ga predstavljaju kao mučenika.

Specijalni tim  koji vodi specijalni  tužilac u kome su pripadnici vojske, policije i BIA nikad nije javno objavio ni jedan izveštaj o svojim saznanjima. Polako se stiče utisak da je ovo samo još jedno u nizu pitanja koje aktuelna vlast gura pod tepih. Nama ne ostaje ništa drugo nego da opet ponovimo – Zašto?  Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću: U  čijem interesu je zataškavanje ovog ubistva? Kako je došlo do toga da istraga dve godine stoji u mestu? Da li zaista mislite da je izgovor da se informacije ne izose u interesu istrage relevantan? Kako ne postoji podatak o tome ko je ušao u prostorije stranke i isključio kamere deset minuta pre ubistva? Gde su snimci sa 17 sigurnosnih kamera koje su postavljene na lokalima u neposrednoj blizini mesta zločina? Da li mislite da bi istraga o naručiocima mogla da dovede do ljudi bliskih vlasti?

Atmosfera nastala posle samog atentata, a koja traje dve godine nam govori da aktuelna vlast nema interes da rasvetli ovaj slučaj. Često slušamo hvalospeve Predsednika o ekspeditivnosti srpske policije i tužilaštva, zašto su baš ove institucije zakazale na slučaju čije je razrešenje u opštem interesu javnost? Ovo ubistvo je na srpsku političku scenu donelo novu dimenziju mraka koji iz dana u dan postaje sve tamniji. Atentat koji nam je jasno stavio do znanja da je po život opasno misliti i delovati drugačije i dalje je nerasvetljen. Ne zna se ko je ubio Olivera, na koji način, a nepoznato je i koje naručilac kao i glavni motiv ovog ubistva. Situacija u kojoj nemamo odgovore na tri ključna pitanja samo pokazuje nesposobnost nadležnih organa da samostalno i objektivno obavlja svoj posao. Ko i zašto koči nadležne institucije da savesno i odgovorno rade na rasvetljavanju ovog ubistva.

Počekom decembra prošle godine kosovsko tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv kriminalne grupe za koj se sumnja da je učestvovala u organizaciji ubistva. Milan Radojičić i Zvonko Veselinović su optužnicom označeni kao organizatori, ali nisu navedeni kao osumnjičeni za ubistvo iako se u dokumentima njihova imena pominju desetinu puta, uz napomenu da su u bekstvu. Ova optužnica nam nije pružila više informacije o tome ko je izvršilac, naručilac i šta je motiv ovog zločina. Ponovo smo dovedeni u situaciju da poverujemo da ispred nas stoje samo glineni golubovi koji služe da zamaskiraju odgovore na ključna pitanja.

Uvereni smo da će odgovorni za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i za medijsku hajku koja je bila priprema za njegovo ubistvo odgovarati, ma koliko to u ovom trenutku deluje nemoguće. PSG će se i dalje zalagati da dobijemo odgovore na sva pitanja vezanih za ovo ubistvo i u svakoj prilici će ponavljati – Ko je i zašto ubio Oliivera Ivanovića?  , navodi s eu današnjem saopštenju Pokreta slobodnih građana Srbije.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.