Izvor: S media, 08.Maj.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIV NAMETNUTIH REŠENJA: Srbi sa severa Kosova uputili pismo ruskom državnom vrhu

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova uputili su otvoreno pismo državnom vrhu Ruske Federacije sa molbom da pomognu vlastima Srbije da proceš pregovora o statusu Kosova i Metohije vrate pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

U pismu koje su usvojili odbornici četiri opštine sa severa Kosova tvrdi se da je neophodno da međunarodna zajednica na nivou SB UN donese legitimna rešenja u vezi sa Kosovom, odnosno novu rezoluciju koju bi Srbija ratifikovala u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << skladu sa svojim Ustavom.

"Obraćamo vam se sa molbom da i nama kao i vlastima u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu kao i Rezoluciju 1244 SB UN od jednostranih akcija Vašingtona, Brisela i Prištine, koji pokušavaju da nametnu rešenje u svoju korist", navodi se u pismu.

Pismo je prosleđeno na adrese predsednika Rusije Vladimira Putina, premijera Dimitrija Medvedeva, predsednika Saveta Federacije Valentine Matvijenko, predsednika državne Dume Sergeja Nariškina i ministra spoljnjih poslova Sergeja Lavrova.

U pismu se dodaje da će se Srbi sa Kosova i Metohije boriti za svoja "ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda".

(Tanjug)

foto: BetaPhoto/AP Photo/Ivan Sekretarev
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.