PROTEST SRBA ZBOG OTKAZA KOMANDIRU POLICIJE U ZVEČANU

Izvor: Kurir, 22.Jul.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST SRBA ZBOG OTKAZA KOMANDIRU POLICIJE U ZVEČANU

KOSOVSKA MITROVICA - Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković protestovao je zato što je Nenad Đurić, jedan od komandira kosovske policije na severu Kosova, dobio otkaz i pored suprotnog dogovora sa Euleksom.

Nedeljković je novinarima kazao da je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi odbio žalbu i odlučio da suspendovani komandir KPS-a u Zvečanu Nenad Đurić dobije otkaz. Đurić je jedan od četvorice komandanata policije na severu Kosova koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su odbili rotaciju komandanata koju je predložila Priština, bez konsultacija sa lokalnim samoupravama u opštinama u kojima su Srbi većina stanovništva.

Nedeljković je novinarima izjavio da se Euleksu ne može verovati jer je se njima dogovoreno da se donese kompromisno rešenje oko rotacije komandira policije na severu Kosova, ali da to nije sprovedeno.

"Mi smo moljeni da komandiri podnesu žalbe na rešenja o otkazu, obećano nam je da će one biti pozitivno rešene, a da mi damo predlog za nove komandire", rekao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, otkaz Đuriću je dokaz da Albanci žele isključivo poslušne komandire policije na severu, a Srbi će od Euleksa tražiti objašnjenje zašto dogovor nije poštovan.

Za komandire policijskih stanica na severu Kosova odbornici su pre desetak dana predložili - u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici dosadašnje komandire Nenada Đurića i Bratislava Kragovića, a u Zubinom Potoku i Leposaviću dosadašnje zamenike komandira Jugoslava Bogavca i Srećka Radosavljevića.

Odbornici četiri opštinske skupštine sa severa Kosova istovremeno su pozvali pripadnike policije u policijskim stanicama i na administrativnim prelazima da "poštuju ove odluke i daju punu podršku imenovanim komandirima, da profesionalno obavljaju svoje dužnosti u saradnji sa opštinama, Unmikom, Kforom i Euleksom, a izvan lanca komandovanja takozvanih kosovskih institucija".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.