PROPUŠTEN JOŠ JEDAN KONVOJ KFORA

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROPUŠTEN JOŠ JEDAN KONVOJ KFORA

ZVEČAN - Konvoj vozila Kfora, koji je krenuo iz južnog dela Kosovske Mitrovice, prošao je danas pored srpskih barikada u Zvečanu, i kroz selo Žitkovac uputio se ka krajnjem severu Kosova.

U konvoju su bila četiri kombija, tri džipa, po pet cisterni i vojnih kamiona, a vozila je sprovodila kosovska policijska služba.

Ovo je drugi konvoj Kfora koji je prošao pored barikada nakon što su predstavnici Vlade Srbije, Borko Stefanović i Goran Bogdanović, juče zamolili lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbe da im omoguće prolaz dok traju razgovori sa Kforom.

Srbi koji su na barikadama već 10 dana nisu do juče propuštali nijedno vozilo Kfora.

Nemački general Erhard Biler, koji je na čelu Kfora, od početka krize je tražio da jedinice Kfora imaju slobodu kretanja, a to je postavljao i kao predudlov za razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.