Izvor: Blic, 22.Sep.2023, 05:02

PROJEKAT: "HITNA SEDNICA UN" Srbija od oktobra ima šansu da pokrene temu Kosova: Važno je da pridobije DEVET SAVEZNIKA, a evo zašto je bitnije da se sednica ODRŽI od toga kako će se završiti

Sve je izvesnije da će Srbija podneti zahtev da se održi hitna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija oko Kosova, a već od oktobra se pruža šansa za to, jer predsedavanje preuzima Brazil, koji nije priznao nezavisnost Prištine. Na ishod zasedanja uticaće to da li će Beograd uspeti da prikupi podršku devet saveznika, ali analitičari ističu da je njeno održavanje važno i da postoje i bezbednosni i politički uslovi da se održi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.