PRIŠTINA U PANICI! Sada je sve gotovo: KOSOVO NIJE DRŽAVA! Dokument iz Berlina UPROPASTIO ALBANCE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIŠTINA U PANICI! Sada je sve gotovo: KOSOVO NIJE DRŽAVA! Dokument iz Berlina UPROPASTIO ALBANCE!

Nigde nema "institucija"

Prištinski dnevni list "Koha ditore" ocenjuje da se "(tzv.) kosovska državnost dovodi u pitanje" u dokumentu koji je albanska strana potpisala u Berlinu o direktnoj avio-liniji između Prištine i Beograda, jer se izbegava upotreba naziva "kosovskih institucija."

U pismu koje je tzv. Kosovo potpisalo sa tri druge strane, tzv. kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: "Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu".

Govori >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA - skraćenica za tzv. državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo "Jedinica za vazdušni saobraćaj" - termin koji je bio u upotrebi pre nego što je tzv. Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, navodi "Koha".

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid "Koha", u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije "Lufthansa", Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave.

Prištinski list smatra da to pokazuje da su prištinske i beogradske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.