PRIŠTINA U CRVENO-CRNOM: Kosovo slavilo nezavisnost Albanije

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2014, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIŠTINA U CRVENO-CRNOM: Kosovo slavilo nezavisnost Albanije

Vlasnici nekih lokala u Prištini su pored izloženih nacionalnih zastava Albanije, stavili i zastavu s mapom takozvane "velike Albanije" i likovima Ismailja Ćemaljija i Ise Boljetinija

Mnogobrojnim manifestacijama na Kosovu juče je obeleležena 102. godišnjica proglašavanja nezavisnosti Albanije koja se proslavlja kao Dan albanske zastave.

Priština je juče i danas osvanula u crveno-crnom, na svim ulicama glavnog grada Kosova su postavljene albanske nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zastave. Bandere, zgrade, izlozi, terase i mnogi automobili bili su ukrašeni njima.

U glavnom gradu, u kojem vlast ima pokret Samoopredeljenje, ni na jednom zvaničnom mestu nije bilo ni jedne jedine zastave Kosova.

Foto: Profimedia

Vlasnici nekih lokala su pored izloženih zastava, stavili i zastavu s mapom takozvane “velike Albanije” i likovima albanskih nacionalnih heroja Ismailja Ćemaljija i Ise Boljetinija, sa natpisom “autohtonus”, koja je postala poznata od trenutka kada se na dronu pojavila na utakmici između Srbije i Albanije.

Od jutra u strogom centru Prištine je počeo kulturno umetnički i zabavni program koji je organizovala opština Priština. Tu su se pojavili najpoznatiji estradni umetnici Kosova.

Opština Priština je u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja Albanije ove godine povodom Dana albanske zastave pokrenula inicijativu “Kupuj albansko”, pa su se na štandovima koji se nalaze celom dužinom trgova Majke Tereza, Ibrahima Rugove i Zahira Pajazitija našli proizvodi sa Kosova i iz Albanije.

Foto: Profimedia

Ovaj dan se među Albancima proslavlja od 28. novembra 1912. kada je u Valoni usvojena Deklaracija o nezavisnosti Albanije.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PRISTINA-U-CRVENO-CRNOM-Kosovo-slavilo-nezavisnost-Albanije

Izvor: medio.rs, 29.Nov.2014

Vlasnici nekih lokala u Prištini su pored izloženih nacionalnih zastava Albanije, stavili i zastavu s mapom takozvane "velike Albanije" i likovima Ismailja Ćemaljija i Ise Boljetinija..Mnogobrojnim manifestacijama na Kosovu juče je obeleležena 102. godišnjica proglašavanja nezavisnosti Albanije koja...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.