PRIŠTINA SE PONOVO BAHATI I DONOSI ODLUKE NA SVOJU RUKU Stiglo novo NE - neće biti formiranja ZSO na Kosovu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 10:55

PRIŠTINA SE PONOVO BAHATI I DONOSI ODLUKE "NA SVOJU RUKU" Stiglo novo "NE" - neće biti formiranja ZSO na Kosovu?

Bisljimi je rekao da su Srbi izmanipulisani ukoliko su zbog toga i ovog puta glasali za Srpsku listu.

Potpredsednik vlade tzv. Kosova i glavni pregovarač kosovskog tima u briselskom dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi kaže da neće doći do formiranja ZSO.

Bisljimi je rekao da, ukoliko je Zajednica srpskih opština dobar metod, onda to treba primeniti i na Albance u Srbiji.

- Ne može biti jednonacionalnog udruživanja. Ako zaključimo da je to najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << modalitet, onda bi ga Srbija trebala primeniti i za Albance u Srbiji. Pokažite nam da njena briga za građane Srbije nije deo njihove matematike da Kosovo učini funkcionalnim, već je proizvod njihovog uverenja u potrebu promovisanja prava manjina, što znači da bi i oni trebalo da daju isti primer - smatra Bisljimi.

Potpredsednik Samoopredeljenja je, ocenjujući lokalne izbore održane u nedelju, rekao da odziv srpskih građana na izbore u opštinama na severu nije stvaran.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Glavni pregovarač Prištine izjavio da neće biti Zajednice srpskih opština, Petković poziva EU da reaguje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021

Zamenik premijera i šef pregovaračkog tima privremenih institucija u Prištini, Besnik Bisljimi, izjavio je danas da ZSO neće biti formirana, kao i da, ako su građani zato glasali za Srpsku listu, moraju da znaju da su izmanipulisani. Bisljimi je dodao da je na političkim entitetima da vode računa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.