PRIŠTINA GUŠI SLOBODU GOVORA: Kurtijev režim zatvara jedan od najvećih medija u pokrajini! Razlog ima veze sa Srbijom?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 19:31

PRIŠTINA GUŠI SLOBODU GOVORA: Kurtijev režim zatvara jedan od najvećih medija u pokrajini! Razlog ima veze sa Srbijom?!

Skandal u vezi sa odnosom institucija lažne države prema slobodi medija

Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine lažne države saopštilo je danas da je odbilo žalbu Kljan Kosova na suspenziju dozvole za rad, uz obrazloženje da je odluka o ukidanju licence doneta u skladu sa zakonom.

- Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine obavilo je javnost da je Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća danas odlučila da odbije žalbu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trgovinskog preduzeća „Klan Kosova sh.p.k.“.

Rešenjem Komisije ovaj predmet je zatvoren u okviru ministarstva, a podnosilac žalbe ima pravo da podnese tužbu nadležnom sudu - saopštili su iz Ministarstva.

U obrazloženju Agencije za registraciju poslovanja tzv. Kosova (ARPK) se kao razlog za oduzimanje dozvole za rad navodi da se u dokumentima kompanije, koja je vlasnik „KGO Media Invest DOOEL“ opštine na tzv. Kosovu predstavljaju kao da su u gradovi u Srbiji, čime je prekršila Ustav lažne države.

U odluci Komisije se navodi da se u zvaničnim dokumentima vlasnika „KGO Media Invest DOOEL“ državljanstvo identifikuje kao tzv. kosovsko, dok se kao matična država kompanije i dalje vodi na Srbiju, čime ponovo predstavlja KiM kao deo Srbije.

Komisija je postavila pitanje šta je pravi razlog zbog kojeg Kljan Kosova insistira na predstavljanju KiM kao dela Srbije.

Ministarstvo je s tim u vezi podnelo prijavu protiv firme i njenih vlasnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.