PRIPREMAJU ZAHTEV ZA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE?

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIPREMAJU ZAHTEV ZA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE?

Zahtev će najpre potpisati 12 poslanika, ali je potrebno 30 da se predlog razmotri u Skupštini Kosova

PRIŠTINA- Grupa poslanika Skupštine Kosova priprema zahtev za ujedinjenje Kosova sa Albanijom, prenosi prištinska agencija Telegrafi.

Zahtev će najpre potpisati 12 poslanika, da bi kasnije broj dostigao 30, što otvara mogućnost da se predlog razmotri u Skupštini Kosova.

"Do ovog zahteva dolazi nakon što je Vlada Kosova odlučila da prihvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fusnotu koja isključuje upotrebu termina Republika u diplomatskim i drugim medjunarodnim predstavljanjima. Saznaje se da zahtev poslanika ima i podršku predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija.

Ovaj zahtev ima podršku i poslanika turske manjine na Kosovu", piše agencija.

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići je, prema istim izvorima, indirektno iskazao da je protiv predstavljanja Kosova fusnotom tako što je izjavio da o ustavnosti sporazuma o regionalnom predstavljanju treba da se izjasni i Ustavni sud Kosova.

Saznaje se da će grupa 12 poslanika, incijatora predloga, u Tirani razgovarati sa predsednikom Albanije Bamirom Topijem, od koga će tražiti podršku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.