PRIJATELJU SRBA: Mihalkovu šest hektara zemlje na Kosovu!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJATELJU SRBA: Mihalkovu šest hektara zemlje na Kosovu!

Zemlja se slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu

ZUBIN POTOK - Skupština opštine Zubin Potok, na inicijativu opšinskih odbornika i grupe građana, dodelila je slavnom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, potvrdio je predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

U odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Skupštine opštine Zubin potok se naglašava da se zemlja slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu.

Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu, navodi se u saopštenju. Nikita Mihalkov je poslednji put boravio u Srbiji u julu ove godine na Festivalu evropskog filma na Palićkom jezeru. Tada mu je, kao i slavnom srpskom režiseru Emiru Kusturici, dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka".

Mihalkov je tada izjavio:"Nije važno da li sam dobio nagradu, važno je da volim Srbiju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.