PRETI HUMANITARNA KATASTROFA Direktor KBC Kosovska Mitrovica uputio dramatičan apel

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 10:46

"PRETI HUMANITARNA KATASTROFA" Direktor KBC Kosovska Mitrovica uputio dramatičan apel

Elek je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije.

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, kaže dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da tzv. vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

Kada se radi o tome što je Priština dozvolila prelazak administrativnih prelaza za srpske prevoznike sa stranom robom, Vučić kaže da su stvari mnogo ozbiljnije.

- Kažete promenio je odluku i dozvoljava ulazak robe iz inostranstva. Je l' shvatate kakav je to bezobrazluk? To znači da Srbi ne mogu da uvezu kiseonik ili hleb, vodu, ništa što je proizvedeno u Srbiji, ali vi Srbi ste dobrodošli ako treba da zarađujete pare za naše strane kompanije. Mi smo izvršili pritisak za našu, američku i nemačku robu koju Srbi prevoze. I strance nije sramota da se hvale takvom odlukom. Najmanje milion dnevno su gubici - rekao je Vučić za RTS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.