PREMIJERKA BRNABIĆ LICEMERNOJ VIOLI FON KRAMON: Srbija treba da puca na ljude, kao u Prištini? Dupli standardi važe za Briselski sporazum

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 11:17

PREMIJERKA BRNABIĆ LICEMERNOJ VIOLI FON KRAMON: Srbija treba da puca na ljude, kao u Prištini? Dupli standardi važe za Briselski sporazum

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon vladavina prava kada je u pitanju Priština jedno, a u slučaju Beograda nešto drugo, i pita da li takvim stavom Fon Kramon poručuje da Srbi na Kosovu nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde.

Brnabić je to napisala na Tviteru, povodom skorašnjeg reagovanja Fon Kramon na dešavanja prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upada jedinica Rosu na sever Kosova i sada kada je komentarisala proteste opozicije za vikend u Beogradu i drugim gradovima. Brnabić postavlja pitanje šta time Fon Kramon poručuje.

"Slučaj 1: ROSU, suprotno Briselskom sporazumu, upada na sever AP KiM. Srbi izađu na ulice da iskažu miran protest. ROSU puca na njih i samo pukom srećom nikoga ne ubiju (rane Srećka Sofronijevića). Viola fon Kramon: to je vladavina prava, reakcija Prištine je za ‘puno poštovanje", navela je Branić na Tviteru.

"Slučaj 2: Stotinak ljudi, bez prijave skupa, zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje svih ostalih širom Srbije. Država odluči da ne primenjuje silu. Viola fon Kramon: ‘šokirana sam reakcijom vlasti’, ‘kontramere države su bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne’", navela je Brnabić povodom protesta u Beogradu i drugim gradovima. Brnabić pita šta time Fon Kramon poručuje. 

Šta nam Viola poručuje:

1. Da treba da pucamo na ljude da bi iskazala "puno poštovanje“, kao u slučaju Prištine?

2. Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo?

3. Da Srbi na KiM nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde?

Случај 1: РОСУ, супротно Бриселском споразуму, упада на север АП КиМ. Срби изађу на улице да искажу миран протест. РОСУ пуца на њих и само пуком срећом никога не убију (ране Срећка Софронијевића). Виола фон Крамон: то је владавина права, реакција Приштине је за „пуно поштовање“.

— Ana Brnabic (@anabrnabic) November 30, 2021
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabić: Fon Kramon ima dvostruke standarde za Beograd i Prištinu

Izvor: RTS, 30.Nov.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon ima dvostruke standarde kada je reč o vladavini prava u slučaju Beograda i Prištine. . Ana Brnabić je, na svom Tviter nalogu, navela...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.