PR: Srpski policajci nisu prošli

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Srpski policajci nisu "prošli"

Priština -- Parlamentarna komisija s Kosova saopštila da većina bivših članova MUP Srbije, koji treba da se uključe u kosovsku policiju, nije prošla verifikaciju.

Parlamentarna komisija za nadgledanje tajne kosovske službe zasedala je danas.

Predsednik te komisije, poslanik Samoopredeljenja Fljorin Krasnići rekao je da je okončana verifikacija bivših pripadnika MUP-a Srbije koji su imali visoke pozicije, a koji treba da se prilključe kosovskoj policiji, a većina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njih "nije prošla verifikaciju zbog njihove prošlosti", javlja tevelizija Koha vižen.

Prema njegovim rečima, verifikacijom tih policajaca treba da se bavi i policija Kosova.

Direktor tajne kosovske službe Taškin Smakaj nije želeo da da izjavu povodom današnjeg sastanka.

Vlada Srbije usvojila je u ponedeljak zaključak prema kojem će zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) koji žive na Kosovu radni odnos prestati 31. decembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.