PR: Oskrnavljeno Jevrejsko groblje

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Oskrnavljeno Jevrejsko groblje

Priština -- Kosovska policija pokrenula je istragu u potrazi za osobama koje su sprejem iscrtale nacističke simbole "svastike" na spomenicima Jevrejskog groblja u Prištini.

Prema rečima portparola kosovske policije Brahima Sadriju, policija je zatvorila groblje i traga za osumnjičenima koji su ovo vandalsko delo počinili najverovatnije u utorak, preneo je AP.

"Policija Kosova je izašla na lice mesta i preduzela potrebne korake. Takođe je kontaktiran stručnjak Direktorijata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za spomenike u Prištini. Istražioci vrše istragu kako bi se saznalo ko je počinilac ovog dela", kazao je Sadriu za radio "Slobodna Evropa".

Sadriju je dodao da zbog istrage ne može da iznese više detalja o ovom slučaju.

Skrnavljene spomenika na Jevrejskom groblju, osudili su kosovska predsednica Atifete Jahjaga i premijer Hašim Tači.

Incident je prva osudila američka ambasada u Prištini i pozvala kosovske vlasti da temeljno istraže ovaj slučaj i odgovorne izvedu pred lice pravde.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.