PR: Opozicija izašla sa sednice

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Opozicija izašla sa sednice

Priština -- Skupština Kosova prekinula je danas rad zbog nedostatka kvoruma pošto su poslanici opozicionih partija napustili salu.

Opozicija je izašla iz sale kada je na dnevni red došao izveštaj Vlade o prodaji 75 odsto akcija Pošte i Telekoma Kosova (PTK).

Poslanici Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i pokreta Samoopredeljenje su - kako su i najavili - zato napustili sednicu.

Predsednik Skupštine Jakup Krasnići je konstatovao da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvoruma i da će o nastavku sednice kojim se okončava jesenje zasedanje, narednih dana odlučiti Predsedništvo Skupštine.

Na početku sednice, kada je na dnevni red došlo razmatranje i usvajanje budžeta Kosova, ministar finansija Besim Bećaj povukao amandman na predlog zakona o budžetu kojim je bilo predviđeno da prihod od privatizacije PTK bude deo bankarskog bilansa Kosova za 2014. Predstavnici opozicije to smatraju nezakonitom odlukom o privatizaciji PTK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opozicija izašla sa sednice

Izvor: Akter, 26.Dec.2013

Skupština Kosova prekinula je danas rad zbog nedostatka kvoruma pošto su poslanici opozicionih partija napustili salu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.