POZIVAJU ŽENE DA SE NAORUŽAJU! Ubistva u Prištini pokrenula lavinu BESA - građani traže OSTAVKE nadležnih (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 22:12

POZIVAJU ŽENE DA SE NAORUŽAJU! Ubistva u Prištini pokrenula lavinu BESA - građani traže OSTAVKE nadležnih (FOTO/VIDEO)

Stotine građana okupilo se danas ispred Direkcije Kosovske policijske službe u Prištini da izrazi nezadovoljstvo zbog dva ubistva žena koja su se dogodila u poslednjih sedam dana.

Stotine građana okupilo se danas ispred Direkcije Kosovske policijske službe u Prištini tražeći da se ubistvo dve žene u poslednjih sedam dana tretira kao vanredna situacija.

Demonstranti su crvenom bojom na vratima direkcije KPS-a ispisali da ubistva žena koje su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muškarci treba tretirati kao vanrednu situaciju u zemlji.

U Prištini održan #protest zbog ubistva dve žene #Priština #Kosovo https://t.co/SySZsmDqaj pic.twitter.com/KRVM5qthFG

— ANADOLU AGENCY (BHSC) (@aa_balkans) December 1, 2022

Oni traže i ostavke rukovodilaca kosovskih institucija koje se bave zaštitom žena, a ženama je upućen poziv da se naoružaju i da bez oružja ne izlaze na ulice.

Protest je usledio posle jučerašnjeg ubistva 35-godišnje trudnice ispred Ginekološke klinike u Prištini.

A protest against the killing of women in Kosovo called at the last minute attracted hundreds in the capital Prishtina on Thursday, Dec 1, 2022. pic.twitter.com/82UIDoYOmt

— Vudi Xhymshiti (@VudiXhymshiti) December 1, 2022

Kosovska policija saopštila je da se osumnjičeni bivši suprug ubijene trudnice Sokol Haljili iz Štimlja nalazi u bekstvu.

U policijskom saopštenju je navedeno da je osumnjičeni Haljili u bivšu suprugu ispalio tri hica iz pištolja i potom pobegao u nepoznatom pravcu.

U Štimlju je danas pronađen automobil kojim je on pobegao, te je vraćen članovima njegove porodice.

Policija je od građana zatražila saradnju u pronalaženju odbeglog ubice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.