POSLEDNJI JE TRENUTAK DA ZAUSTAVITE KURTIJA Dramatičan apel i upozorenje Srpske liste međunarodnoj zajednici

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 19:32

"POSLEDNJI JE TRENUTAK DA ZAUSTAVITE KURTIJA" Dramatičan apel i upozorenje Srpske liste međunarodnoj zajednici

Dalibor Spasić je posle Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića i Nemanje Vlaškovića još jedan Srbin koji je od tzv. kosovskog ministra Svečlje već proglašen krivim.

Srpska lista saopštila je danas da je ovo poslednji trenutak da se međunarodna zajednica direktno umeša i spreči premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, da izazove rat, jer će on svojim potezima primorati čitav srpski narod da se zaštiti od nasrtaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Prištine, što bi bio put bez povratka koji nijedan normalan čovek ne želi i pogubno za sve na ovim prostorima.

Srpska lista je to saopštila povodom hapšenja Srbina, Dalibora Spasića, na administrativnom prelazu Jarinje, za koga navode da je zdravstveni radnik, i porodičan čovek koji je naočigled svoje ćerke i supruge uhapšen, po povratku sa dečijeg festivala.

- Pitamo međunarodne predstavnike još koliko srpskih domaćina treba da Kurti uhapsi da bi vi podigli glas i tražili za Srbe da se puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi, pošto za razliku od onih koji su uhapšeni u Raški, nijedan Srbin nije radio ništa protivzakonito niti posedovao vatreno oružje kakvo smo videli kod kosovskih policajaca prilikom hapšenja - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da antisrpski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba na severu Kosova i Metohije pred očima čitave međunarodne zajednice, najveće vojne misije u Evropi KFOR i najveće misije EU u Evropi - EULEKS, sprovodeći svoj pakleni plan po kome, kako se navodi u saopštenju, pola Srba treba proterati u centralnu Srbiju, a pola odvesti u kosovske kazamate.

- Kurtijev režim i pored poziva međunarodnih predstavnika a pre svega iz SAD da se situacija deeskalira, svakodnevno nastoji da svojim delovanjem isprovocira reakciju srpskog naroda i time dobije potvrdu na već pripremljen scenario po kome su svi Srbi kriminalci, zločinci i teroristi, i opravda  ugnjetavanje građana i prisustvo parapolicijskih jedinica na severu Kosova i Metohije - navodi Srpska lista.

Kako se ističe, Dalibor je posle Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića i Nemanje Vlaškovića još jedan Srbin koji je od kosovskog ministra Svečlje već proglašen krivim bez obzira na osnovno pravo građana da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

- To je nešto što zabrinjava, kao što zabrinjava i činjenica da i pored desetine dokaza o nepostojanju krivice ovi ljudi su u pritvoru a protiv njih se vodi strašna kampanja, počev od Aljbina Kurtija lično, pa sve do ministara i poslanika njegove partije čime se svima njima, a i desetini drugih Srba crtaju mete i presuđuje bez dokaza o krivici ili sudskog postupka - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.