POSLEDICA KURTIJEVE POLITIKE UPERENE PROTIV SRBA Zapaljen objekat srpske porodice na Kosovu, HITNO se oglasila kancelarija za KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 21:38

"POSLEDICA KURTIJEVE POLITIKE UPERENE PROTIV SRBA" Zapaljen objekat srpske porodice na Kosovu, HITNO se oglasila kancelarija za KiM

Još jedan akt mržnje protiv našeg naroda

U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina. Tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za KiM.

Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji. Ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nemir u porodicu Dončića, ali i na ostale srpske povratnike u Klini.

Kancelarija za KiM će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoleli svim pritiscima.

- Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća - navodi se u saopštenju.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena.

Paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica Kurtijeve retorike i jedine politike koju on sprovodi, politike uperene protiv srpskog naroda.

Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM - navode iz Kancelarija iz KiM.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Prenela: T.M.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.