POSLE 14 SATI usvojen budžet u Skupštini privremenih organa na Kosovu - na stolu i Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 14 SATI usvojen budžet u Skupštini privremenih organa na Kosovu - na stolu i Srbija

Skupština privremenih organa na Kosovu rano jutros, posle 14 sati neprekidnog rada usvojila tzv. Zakon o budžetu samoproglašenog Kosova za 2019 godinu.

Bilo je podneto 156 amandmana koje su predložili poslanici i skupštinske komisije.

Ovogodišnji budžet u lažnoj državi Kosovo je najveći dosad, iznosi 2,3 milijarde evra.

Prethodno je Skupština usvojila zakon o organizaciji i funkcionisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državne uprave i nezavisnih agencija, zakon o javnim službenicima, i o platama u javnom sektoru.

Takođe su usvojeni i zakoni o zadacima, odgovornostima i nadležnostima tzv. Državne delegacije Kosova u procesu dijaloga sa Srbijom.

Usvojena je odluka o formiranju ad hok komisije za izradu Zakona o regulisanju i rukovođenju oblasti penzija i beneficija socijalnog osiguranja i Statuta Akcionarskog društva "Trepča".

Skupština je usvojila i odluku tzv. Vlade Kosova o produženju budžetskih izdvajanja za februar 2019. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.