POBEĐEN REŽIM KOJI JE SIMBOLIZOVAO KRIMINAL I KORUPCIJU Jakov Milatović otkrio da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 22:58

"POBEĐEN REŽIM KOJI JE SIMBOLIZOVAO KRIMINAL I KORUPCIJU" Jakov Milatović otkrio da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

Milatović je rekao i da se Crna Gora istinski kreće ka Briselu, te da će zbog toga njegova prva prva poseta biti Briselu.

Jakov MIlatović, koji je pobedio Mila Đukanovića na predsedničkim izborima, uz izlaznost od skoro 70 odsto, kaže da je u nedelju bio istorijski dan za Crnu Goru.

- Pobeđen je jedan trodecenijski režim, koji je simbolizovao podele, koji je simbolizovao zarobeljnu državu, institucije zarobljene od kriminala i korpucije i jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomsko razaranje, naše privrede. Prvi korak u ozdravljenju, pobedom nad Đukanovićem, u nedelju je već napravljen. Više od 70 odsto građana je izašlo, ja sam dobio skori 60 dsto, tako da je pobeda je bila velika i uverljiva. Ipak, izazovi su veliki. Tebaju se zasukati rukavi. Nadam se da nakon parlamentarnih izbora, sa novom vladom i sa mnom na poziciji presednika, da će stvari da krenu nabolje - kazao je novi predsednik Crne Gore.

Na pitanje da li će sada odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore biti povučena, Milatović je rekao da je ona jasna.

- Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna - kazao je Milatović i dodao:

- Podžavamo sve što se dogovre Beograd i Priština, i smatram da bi noralizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude jedan dobar sused, koji ćee negde promovisati dobrosusedske odnose.

- Želim najbolje moguće onose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokusu. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, i potpuno je prirodno da će i moja poseta Srbiji i nakon poziva Vučića, uslediti - istakao je Milatović i naglasio da mu je važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.