PANTIĆ: SRBI NA KOSOVU SU UZNEMIRENI

Izvor: Kurir, 24.Feb.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANTIĆ: SRBI NA KOSOVU SU UZNEMIRENI

Naše mišljenje je da su dogovori neustavni, rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da su Srbi na severu Kosova "uznemireni i razočarani" današnjim sporazumima Beograda i Prištine.

"Naše mišljenje je da su oni (dogovori) neustavni", rekao je Pantić.

On je izrazio očekivanje da će "Ustavni sud i nadležne institucije reagovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravi način i te odluke proglasiti nevažećim".

"Tokom naredne nedelje biće održane sednice skupština opština na severu Kosova na kojima će biti verifikovani rezultati referenduma, a da li će jedna od tačaka dnevnog reda biti i postignuti sporazumi u Briselu zavisiće od volje odbornika", rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, iako su uklonjene prepreke na putevima koji od administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje vode ka centralnoj Srbiji, građani i dalje idu alternativnim putevima jer su na prelazima kosovski carinici i pogranični policajci.

"To je u suprotnosti sa Deklaracijom Narodne skupštine Srbije od 30. jula prošle godine", ocenio je Pantić. Predsednik opštine je kritikovao upotrebu sile protiv Srba prilikom jučerašnjeg uklanjanja barikada kod Jarinja i Brnjaka.

"Upotreba sile od strane pripadnika MUP-a Srbije dokaz je da je vlada podložna pritiscima i ucenama koji stižu od dela međunarodne zajednice, a i ministar policije Ivica Dačić pokazao je da mu nije stalo do Srba na Kosovu i Metohiji jer je naredio upotrebu sile protiv svojih građana", rekao je Pantić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pantić: Srbi na KiM uznemireni zbog sporazuma iz Brisela

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2012

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da su Srbi na severu Kosova "uznemireni i razočarani" današnjim sporazumima Beograda i Prištine..."Naše mišljenje je da su oni (dogovori) neustavni", rekao je Pantić i izrazio..očekivanje da će "Ustavni sud i nadležne institucije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.