PANIKA NA KOSOVU! ALBANSKI POLITIČARI STRAHUJU: Specijalni sud spremio prvu OPTUŽNICU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA NA KOSOVU! ALBANSKI "POLITIČARI" STRAHUJU: Specijalni sud spremio prvu OPTUŽNICU!

Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i poslanika u kosovskoj Skupštini i da je ime poznato redakciji.

To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore. Kako se dodaje, podizanje optužnice se ocekuje u januaru.

Kako se navodi, Specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dika Martija i Saveta Evrope.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

- Istražitelji su bili na Kosovu i pregovarali su o potencijalnoj predaji osumnjičenog i ima šanse da se dogovor postigne brzo o njegovoj dobrovoljnoj predaji - rekao je izvor za KTV.

Portparol Kancelarije Specijalnog tužioca nije htela da komentariše ovu informaciju.

- Kancelarija Specijalnog tužioca ne komentariše niti će komentarisati nagađanja oko potencijalnog vremena podizanja optužnica, ili davati specifične informacije o statusu istraga. Kancelarija Specijalnog tužioca je angažovana na istrazi svih navoda iz izveštaja SE, koji je izradio švajcarski senator Dik Marti, i ima za cilj da obezbedi da se svi navodi adresiraju i u potpunosti istraže - rekao je Kristofer Benet, portparol Kancelarije Specijalnog tužioca.

Kosovski sajt Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK, ali njihov identitet i razlozi zbog kojih su saslušavani, nisu objavljeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Advokat potvrdio - Rustemi Mustafi na sudu u Hagu 14. januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2018

Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnji poslanik u kosovskoj Skupštini, a navodi da je reč o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast...To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.