KOSOVO ĆE BITI NEZAVISNO - Kameron se sastao sa LAŽNIM premijerom - skovali PAKLENI plan protiv Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 13:07

"KOSOVO ĆE BITI NEZAVISNO" - Kameron se sastao sa LAŽNIM premijerom - skovali PAKLENI plan protiv Srbije

Britanski ministar i lažni premijer sastali su se sinoć

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je danas da će Velika Britanija pomoći tzv. Kosovu da ga priznaju zemlje koje to do sada nisu učinile, kao i da bude priznato u međunarodnim institucijama.

Kameron je to rekao na konferenciji za medije, nakon sastanka sa tzv. ministarkom spoljnih poslova privremenih institucija Donikom Gervalom i dodao da London želi da pomogne Prištini u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosti, ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije, preneo je Reporteri.

Kameron je, kako prenosi Tanjug, podsetio da je Britanija ove godine poslala na Kosovo i Metohiju više od 600 vojnika i da je ponosan na uspeh koji britanske trupe imaju.

Stabilnost na Zapadnom Balkanu je veoma važna i Britanija je uložila velike napore u tom pravcu, naveo je Kameron, naglašavajući da je veoma važno osigurati bezbednost za sve zajednice na tzv. Kosovu.

- To je nešto u šta Britanija ove godine ulaže 45 miliona funti. To je nešto veoma važno za naš nacionalni interes. Živimo u svetu velike neizvesnosti, velike nestabilnosti, svetu velikih sukoba i vreme je da zemlje poput Britanije podrže naše prijatelje, da blisko sarađuju u našim važnim savezima - rekao je on.

Podsetimo, Kameron je sinoć u Prištini razgovarao sa lažnim premijerom  Aljbinom Kurtijem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.