Ovo može da se protumači kao prava objava rata

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo može da se protumači kao prava objava rata"

Beograd -- Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun rekao je da današnje hapšenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitorivci pokazuje "brutalnu upotrebu sile".

Drecun je gostujući na RTS kazao da bi ovakvo ponašanje Prištine neko mogao da protumači kao "pravu objava rata srpskom narodu i srpskoj državi".

"Ovo je dobro smišljen potez od strane Prištine, jedinice su već bile pripremljene. Na Kosovu se dešava brutalna demontracija sile. Poruka srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narodu i rukovodstvu je da su oni ti koji mogu da rade šta hoće na Kosovu i Metohiji", ocenio je Drecun.

On je istakao da je Kfor morao da reaguje jer je zadužen za bezbednost i da je trebalo da spreči da bilo kakve specijalne jedinice iz Pristine budu prisutne na severu.

"Kfor snosi najveću odgovornost za ovakvo ponasanje u Prištini i on je ne preduzimanjem aktivnosti za zaštitu bezbednosti naroda na severu ohrabrio ovu akciju Prištine", kazao je Drecun.

On je ocenio da je cilj akcije Prištine da isprovocira Beograd da reaguje na sličan način pa da onda to "bude povod za neke jače akcije i za prekid normalizacije odnosa".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.