Ovo je veoma bolno Albanci deprimirani debaklom Kurtija u Ujedinjenim nacijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 11:28

"Ovo je veoma bolno" Albanci deprimirani debaklom Kurtija u Ujedinjenim nacijama

Kabaši-Ramaj je kazala da Srbija ima superiornost u Ujedinjenim nacijama pošto je članica, a tzv. Kosovo nije.

Članica Predsedništva Demokratske partije Kosova, Besa Kabaši-Ramaj, izjavila je da Srbija ima superiornost u UN u odnosu na tzv. Kosovo, prenosi Koha.

- Onog trenutka kada se ne usaglasite sa partnerima koji su pomogli da se stvori naša država, onda se stvaraju takvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostori koje koriste naši neprijatelji, u ovom slučaju Srbija, da sazove sednicu na terenu na kojem imaju nadmoć. U Ujedinjenim nacijama oni su u prednosti, jer je Srbija članica, a mi još nismo. Tamo Rusija ima pravo veta - rekla je ona.

Prema njenim rečima, tzv. Kosovo prvi put prisustvuje u sedištu UN, bez koordinacije i podrške sa svojim međunarodnim partnerima.

- U prošlosti je Kosovo uvek koordinisalo sa saveznicima i nije stvaran prostor za kritike. Sada smo, nažalost, prvi put videli da naš strateški partner kaže da Kosovo nije koordinisalo sa međunarodnim partnerima. Ovo je veoma bolno - dodala je ona.

Ona je govor Aljbina Kurtija u Savetu bezbednosti UN ocenila kao tehnički, i dodala da je "Kosovo na toj sednici bilo u defanzivi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.