Ovako danas izgleda Bil Klinton: Čovek koji je naredio bombardovanje Srbije prošetao Albanijom FOTO

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 15:52

Ovako danas izgleda Bil Klinton: Čovek koji je naredio bombardovanje Srbije prošetao Albanijom FOTO

Bivši predsednik SAD Bil Klinton, čovek koji će ostati upamćen po naredbi da se Srbija i SRJ bombarduju 1999. godine, ali i skandalu s mladom stažistkinjom Bele kuće Monikom Luinski, proveo je 4. jul - Dan nezavisnosti, inače najveći američki nacionalni praznik, u Albaniji kao gost premijera Edija Rame.

On je, inače, rado viđen ne samo u toj zemlji nego i na tzv. Kosovu gde ga smatraju velikim prijateljem albanskog naroda koji je uz pokojnu državnu sekretarku iz tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremena Medlin Olbrajt lažnoj državi izboksovao nezavisnost.

Klinton (77) se juče zahvalio "Rami i narodu Albanije na gostoprimstvu", te je dodao da mu je bila čast da s njima radi toliko godina na jačanju prijateljskih veza između dve zemlje.

“Od srca zahvaljujem premijeru Ediju Rami i narodu Albanije za veče koje nikada neću zaboraviti. Bila mi je čast da radim sa vama toliko godina na jačanju prijateljskih veza između naših zemalja i izgradnji boljeg sveta za sve”, rekao je Klinton. Rama mu je uručio priznanje "Zvezda zahvalnosti za javna dostignuća". Uoči dolaska u Tiranu, Rama je Klintona najavio kao "veliki poklon".

Izabrane fotografije posete objavio je na svom Tviter nalogu, a među njima je i ona na kojoj se vidi kako se šeta sa Ramom, njegovom suprugom i njegovim mlađim sinom kojem je prebacio ruku preko ramena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.