DOKLE VIŠE? Kurti ponovo napada Srbiju: VOJNU ARTILJERIJU postavljaju oko kosovske granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 20:06

DOKLE VIŠE? Kurti ponovo napada Srbiju: VOJNU ARTILJERIJU postavljaju oko kosovske granice

Kurti ponovo napada.

Lažni remijer Aljbin Kurti rekao je danas da Srbija svojim postupcima nastavlja da "vojno preti Kosovu" i naveo da nekoliko akcija koje je Srbija preduzela duž granične linije sa Kosovom "podrivaju mir i stabilnost u regionu".

Govoreći na tzv. Kosovskoj akademiji za javnu bezbednost u Vučitrnu, Kurti je rekao da Srbija kontinuirano vojno ugrožava Kosovo, do te mere da svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnu artiljeriju postavlja oko kosovske granice.

- Štaviše, oko naše granice izgradila je 48 isturenih ili ofanzivnih baza, 28 vojnih i 20 žandarmerijskih. To je uradila duž naše granične linije koja je duga 381 kilometar i predstavlja stalnu pretnju po bezbednost naše zemlje. Opasne akcije Srbije, njene teritorijalne aspiracije prema Republici Kosovo i borba protiv našeg državnosti svim mogućim mehanizmima podriva mir i stabilnost u regionu i šire - rekao je Kurti, a prenosi se u saopštenju vlade tzv. Kosova.

Kurti je naglasio da su oni uvek posvećeni suočavanju sa aktuelnim izazovima u zemlji, "ali i rešavanju sporova sa susedima kroz dijalog, posebno sa Srbijom, kao ravnopravnim stranama, na principima reciprociteta i međusobnog priznavanja među državama".

- Ovi principi su za nas garancija trajnog mira i dugoročne stabilnosti u našem regionu - dodao je on.

Prema njegovim rečima, institucije tzv. Kosova svakodnevno su posvećene izgradnji bezbedne države.

- Podižemo i jačamo naše kapacitete da zaštitimo svoju zemlju i narod. Kao ozbiljan i pouzdan partner za naše saveznike, doprinosimo regionalnom miru i bezbednosti - rekao je Kurti.

On je rekao da je zbog suočavanja sa globalnim bezbednosnim izazovima, neophodno sarađivati i komunicirati sa svim državama koje se oslanjaju na demokratske vrednosti, "da bi se izborili sa terorizmom i kriminalom koji utiču na bezbednost država i naroda svuda u svetu" navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti: Srbija svojim postupcima nastavlja da vojno preti Kosovu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da Srbija svojim postupcima nastavlja da vojno preti Kosovu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.