Oumaru doneo tri boda Novosađanima

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Sep.2011, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oumaru doneo tri boda Novosađanima

Vojvodina – OFK Beograd 2:0 (0:0)
Strelac: 1:0 Oumaru u 57, 2:0 Bojović u 90. minutu.
VOJVODINA: Supić, Vulićević, Trajković, Karan, V. Pavlović, Medojević, Ađuru, Stevanović, Merebašvili (81. Škuletić), Ilić (70. Bojović), Oumaru (90. Branković).
OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Kesojević, Marković, Rodić, Petrović, Nikolić, P. Pavlović, Osmanagić      (63. Batioha), Simić (58. Mijić), Purović (78. Tamaš).
STADION: Karađorđe. GLEDALACA: 4.000. SUDIJA: Dejan Dimitrijević (Lozica). POMOĆNICI: Ivan Mrkić (Kosovska Mitrovica), Milan Milovanović (Smederevo). ŽUTI KARTONI: Vulićević i Merebašvili (Vojvodina), Rodić, Petrović (OFK Beograd). IGRAČ UTAKMICE: Abubakar Oumaru (Vojvodina).

Budući da je OFK Beograd na prethodna dva gostovanja izborio 0:0, u Vojvodini su s pravom zazirali od meča s Romantičarima. Verovalo se, a to se i pokazalo kao tačno, da će gosti iz Beograda igrati pre svega defanzivno orijentisani, sa gustim redovima na svojoj polovini terena i eventualno čekanja šanse za protivudar.
Dakle, s te strane, u taktičkom izboru gostiju, za Novosađane nije bilo iznenađenja, ali oni u prvih 45 minuta ipak nisu uspeli da to iskoriste. Imali su terensku inicijativu, češće loptu u svom posedu, ali pre odlaska na odmor na prste jedne ruke mogu se izbrojati šanse iz kojih se pretilo Lukačevoj mreži.

Osim šanse Stevanovića u šestom minutu, kada na asistenciju Oumarua nije uspeo da pošalje loptu tamo gde je želeo, kao i dve intervencije Lukača u 32. minutu, prvu posle šuta Medojevića, a zatim i Karana – sve drugo bilo je mlako, nezanimljivo.
Na drugoj strani, na polovini terena koja je pripadala Vojvodini, nije se baš ništa dogodilo. OFK Beograd se zadovoljavao održavanjem igre bez golova, pa osim čestog „bunarenja“ na Purovića ništa drugo u igri plavo-belih nismo videli.

Drugo poluvreme je počelo sa nešto više žara sa obe strane, pre svega je na tome insistirala Vojvodina, koja je kao domaćin, razume se, morala da rizikuje u traženju puta do pobede.
To se domaćinima isplatilo u 57. minutu. Za tu akciju pre svega je zaslužan Miroslav Vulićević. On je bio i požrtvovna i spretan da stigne loptu pre nego što je ona izašla van terena. U tom njegovom brišućem naletu Vulićević je bio i vešt da loptu pošalje na idealno mesto, na prvu stativu gola Lukača.
Tu je, kao što se i očekivalo, carovao Leteći Kamerunac Abubakar Oumaru. Visoko je skočio, bio je viši od svih čuvara i poslao glavom loptu tamo gde je ona bila neuhvatljiva za Lukača – 1:0 za Novosađane.

Na taj način crveno–belima je konačno pao kamen sa srca, jer su uspeli da slome otpor beogradskog bedema, da povedu i da potom sa više samopouzdanja nastave da napadaju, da stežu obruč oko gola Beograđana.
Što se OFK Beograda tiče, njega ni rezultatski minus nije primorao da krene odlučnije prema Supiću, pa je tako do kraja sve proticalo u znaku domaćina, u nastojanju da se minimalna prednost bar udvostruči. Bojović je u 86. minutu propustio stopostotnu šansu, pogodio je golmana Lukača umesto mreže.
Nastojanja Vojvodine da osigura pobedu urodila su plodom u poslednjim trenucima  utakmice. Vladan B. Pavlović je centrirao sa leve strane, rezervista Bojović se iskrao odbrani OFK Beograda, neometan prihvatio loptu i lako završio preostali deo posla – 2:0.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oumaru doneo tri boda Novosađanima

Izvor: Utakmica.rs, 17.Sep.2011

Zurnal.rs: Vojvodina – OFK Beograd 1:0 (0:0) Strelac: 1:0 Oumaru u 57, 2:0 Bojović u 90. minutu. VOJVODINА: Supić, Vulićević, Trajković, Karan, V. Pavlović, Medojević, Аđuru, Stevanović, Merebašvili (81..

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.