Otvaranje samostalne izložbe Kosovke Marinković

Izvor: Story, 20.Mar.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje samostalne izložbe Kosovke Marinković

Svečano otvaranje samostalne izložbe slika Kosovke Marinković održaće se u ponedeljak, 23. marta, u 19 časova, u Kući kralja Petra Prvog, ustanovi kulture GO Savski venac.

Meduza, Kosovka Marinković

Na ovoj izložbi autorka će predstaviti publici dela iz ciklusa Moj čarobni svet, nastalih na temeljima holandsko - flamanskog slikarstva 17. i 18. veka i ciklusa Ljubav - svet plavetnila, svet pod morem. Sva izložena dela nastala su 2014. i 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << godine.

Izložbu će otvoriti Nada Blagojević, istoričar umetnosti. U muzičkom delu programa nastupiće Sofija Glavičić, violina, mladi talenat, dobitnica prvih nagrada na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a klavirska pratnja prof. Ana Veskov.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 28. marta 2015, radnim danima i subotom od 12 do 19 časova.

Ulaz slobodan.


Kosovka Marinković slikarsko obrazovanje stekla je u Sarajevu i Atini. U Beogradu je završila studije društvеnih nauka. Izlagala je u Beogradu, Sarajevu, Grčkoj, Švajcarskoj, Španiji i Americi. Već 19 godina vodi Udruženje likovnih i primenjenih umetnika Kosovka i uspešno se bavi pedagoškim radom, pripremom kandidata za prijemne ispite na umetničkim školama i akademijama. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za slikarstvo među kojima, kao najdraže, ističe nagradu za najboljeg stranog slikara na Floridi i priznanje za najomiljeniju slikarku 21. veka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.