Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2023, 17:26

“Otadžbina” podržava zahteve opozicije

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ u potpunosti podržava sve zahteve opozicije upućene prema aktuelnom režimu a iznesene na proteklim protestima, saopšteno je danas.

“U jedanaest godina vladavine Aleksandra Vučića Srbija je doživela politički sumrak ili bolje reći brodolom uništavanjem institucija, ukidanjem demokratije, uvođenjem diktature, vršenjem nisilja prema političkim neistomišljenicima na svakom koraku i gubitkom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kosova i Metohije prihvatanjem francusko-nemačkog predloga.

Priča o enormnom graditeljstvu koju forsira predsednik Srbije je samo bacanje prašine narodu u oči jer se izgradnja puteva obavlja prekomernim zaduživanjem i brutalnim naduvavanjem cena što omogućuje pljačku sopstvenog naroda od strane predsednika i njegove kamarile.

Uz sve ove zahteve možda je morao da bude i zahtev za smenom Aleksandra Vučića najvećeg krivca za politiki sunovrat Srbije. Ali sigurno je da će organizatori protesta znati kad i kako će ovo najvažnije pitanje po opstanak srpske države staviti na dnevni red.

Predsednik kaže da je on čovek sa beogradskog asfalta ali način na koji on funkcioniše, njegov karakter i mentalni sklop više liči na eklatantnog bosanskog rajetina. Objašnjavajući svoje „mudre“ političke poteze on kaže da neće da ide na Savet Evrope već će tamo da pošalje najnižu delegaciju i kada je u pitanju glasanje o teriotrijalnom integritetu Srbije stav srpske delegacije biće uzdržan. I ovo pokazje nedostatak hrabrosti srpskog suverena – ili se za Kosovo boriš ili ne boriš.

Očito je da se predsednik odrekao južne srpske pokrajine ali svojim građanima hoće da kaže da neće da prizna ono što je već priznao prihvatajući francusko-nemački predlog u čijoj tačci broj dva stoji da Srbija prihvata teritorijalni suverenitet, integritet i nezavisnost Kosova i Metohije.

Danas umesto da raspiše, što je i po Ustavu dužan, lokalne izbore na severu Kosova i Metohije i time uruši separatističku državnost južne srpske pokrajine, on cvili, jadikuje, cmizdri, zapomaže po stoti put najavljujući egzodus Srba čime samo podstiče dalje iseljavanje iz južne srpske pokrajine.

Zato odlazak sa političke scene u istoriju Aleksandra Vučića može da prosvetli i državu Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji. Sa njegovim daljim opstanakom na vlasti nema neizvesnosti, sigurno propadamo a nasilje u školama, trgovima i gradovima Srbije biće samo još veće i svirepije”, navodi se u saopštenju. (kraj) NP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.