Izvor: Luftika.rs, 11.Jun.2021, 11:52

Osvanuo grafit “Isus mrzi Srbe” u čast mržnji Srba i Albanaca na Hramu u Prištini

Nakon što je održana prva liturgija posle pune 23 godine u Hramu Hrista Spasa u Prištini, osvanuo je grafit čistog prezira prema pravoslavnim vernicima i našem narodu na ulazu u ovu crkvu. Nepoznati počinioci napisali su grafit na engleskom jeziku Isus mrzi Srbe (Jesus hates Serbs) i time pokazali da smo daleko od bilo kakvog međunacionalnog pomirenja i suživota.
Nažalost, napad na verske objekte nije novina na Kosovu i Metohiji, a ovaj anticivilizacijski postupak vandala učinjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je sa željom da se pokaže da SPC i srpski narod nisu poželjni u svojoj južnoj pokrajini.
Ovakav čin može se porediti sa progonom u Drugom svetskom ratu i čuveni natpisima „Zabranjeno za jevreje i pse“.
‘#Jesus hates #Serbs‘ – told this is freshly sprayed #graffiti on the unfinished #Serbian #Orthodox church in #Pristina following today’s liturgy, which I understand was the first since 1998. #Kosovo pic.twitter.com/snFZmZkRIc
— Ian Bancroft (@bancroftian) June 10, 2021

Šta nam se sprema kada se vratimo u kolosek mržnje, a ne ove veštačke kovid solidarnosti možemo naslutiti. Tenzije oko statusa Kosova ne prestaju toliko godina, a oba naroda su taoci nikada završenog rata.
Balkan je definitivno prokleta avlija.
Završila korona, vraćamo se na “normalno”: Srušena crkva kao dokaz koliko volimo da se mrzimo

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eparhija raško-prizrenska: Natpis "Isus mrzi Srbe" smatramo otvorenom pretnjom

Izvor: RTS, 11.Jun.2021

Eparhija raško-prizrenska ocenila je da je nametanje Crkvi obaveze da traži bilo kakvu dozvolu za vršenje verskih obreda unutar svojih hramova na KiM i u hramu Hrista Spasa u Prištini ne predstavlja samo kršenje civilizacijskih normi u poretku uspostavljenom nakon Drugog svetskog rata već...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.