Osude napada na poslanika PS

Izvor: RTS, 27.Jan.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osude napada na poslanika PS

Predsednica Skupštine Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudili su fizički napad na poslanika Bojana Torbicu, koji se dogodio sinoć u Kosovskoj Mitrovici.
Maja Gojković je u saopštenju navela da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv i da sa nasiljem ne sme biti kompromisa, "posebno kada je usmereno protiv izabranih predstavnika građana, onih koji govore u njihovo ime".
Istakla je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je napad na Torbicu nedopustiv i sramotan.
I Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila napad na poslanika Pokreta socijalista Bojana Torbicu i zatražila da počinioci budu kažnjeni.
"Srpski narod na Kosovu i Metohiji je izložen izazovima na koje ne može da valjano odgovori ukoliko se na ovaj način u njegove redove nepotrebno unosi dodatni nemir i nespokojstvo", navodi se u saopštenju.
Napad na bilo kog demokratski izabranog političkog predstavnika građana Srbije jeste i napad na samu državu, poručuju iz Kancelarije za KiM zbog čega očekuju da motivi tog napada budu najhitnije rasvetljeni a počinioci kažnjeni.
Torbica je sinoć fizički napadnut u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom je lakše povređen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.