Osuda napada na Srbe

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda napada na Srbe

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu Žan-Klod Šlumberger snažno je danas osudio najnovije incidente koji su pogodili zajednicu kosovskih Srba u selu Goraždevac, u opštini Peć

Tokom ranog jutra, imovina porodica Petrović i Vuksanović, kao i vozilo u vlasništvu porodice Kolašinac, oštećeni su mecima iz vatrenog oružja.

Spomenik u znak sećanja na poginule kosovske Srbe iz tog mesta, uključujući i decu ubijenu 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << blizu Bistrice, takođe je oštećen.

Sličan incident dogodio se u Goraždevcu jula 2015. godine, navodi se u saopštenju Misije OEBS.

Snažno osuđujem ove incidente. Intenzitet najnovijih incidenata i činjenica da se ponavljaju doprinosi osećanju nesigurnosti kod lokalne zajednice kosovskih Srba, istakao je Šlumberger.

On je pozivao organe za sprovođenje zakona da slučajeve efikasno istraže i odgovorne hitno izvedu pred lice pravde.

Ovakvi incidenti treba da se tretiraju kao prioritetno pitanje, tako da sve zajednice, bez obzira gde žive, mogu da se osećaju bezbedno i zaštićeno, zaključio je Šlumberger.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

OEBS OSUDIO NAPAD U GORAŽDEVCU: Ovo doprinosi nesigurnosti Srba na KiM

Izvor: Kurir, 07.Dec.2015

Šef Misije OEBS-a na Kosovu Žan Klod Šlumberger osudio je najnovije incidente koji su pogodili zajednicu kosovskih Srba u selu Goraždevac u opštini Peć i pozvao organe za sprovođenje zakona da slučajeve efikasno istraže i odgovorne hitno izvedu pred lice pravde..."Snažno osuđujem ove incidente....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.