Ostvaren napredak, nije bilo reči samo o železnici

Izvor: 011vodič.com, 05.Jun.2020, 02:20

Ostvaren napredak, nije bilo reči samo o železnici

“Ostvarili smo napredak po pitanju Pisma o namerama o železničkoj saradnji”, stoji u pisanoj izjavi Ričarda Grenela (Richard Grenell), specijalnog izvestioca američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, datoj Radiju Slobodna Evropa (RSE).
On je u ponedeljak, 27. januara, ujutro učestvovao u prvom susretu delegacijedve strane na temu obnavljanja železničkog saobraćaja između Kosova i Srbije.
Grenel dodaje da se razgovaralo i o drugim temama, ne samo o pitanju železničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << saobraćaja.
“Razgovor je tekao dovoljno dobro tako da smo razgovarali i o drugim temama. Radićemo na tom da završimo tekst Pisma o namerama putem mejla sledeće ili posle toga. Još jednom želim da izrazim zahvalnost predstavnicima Srbije i Kosova koji su doputovali u Berlin na razgovore”, naveo je Grenel.
Sastanak o ovom pitanju Grenel je najavio u petak, 24. januara, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Prethodno je o istom pitanju razgovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem (Hashim Thaci) u Prištini.
Uskoro detaljnije


The post Ostvaren napredak, nije bilo reči samo o železnici appeared first on 011vodic.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Hoće li Grenel ubediti Srbiju i Kosovo?

Izvor: 011vodič.com, 05.Jun.2020

Ne može da bude “tante za kukuriku”, mora da bude “tante za tante” – ovom narodnom izrekom o nesrazmernoj razmeni poslužio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić da odgovori na zahtev specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela (Richard Grenell)...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.