Oštro reagovanje ambasade SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020, 20:11

Oštro reagovanje ambasade SAD

Američka ambasada u Prištini saopštila je da se povlači iz procesa izbora Tužilačkog saveta Kosova jer je funkcionalno poremećen, jer mu nedostaju transparentnost i u sukobu je interesa, piše Gazeta Ekpres.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini oštro je reagovala na proces izbora novih članova Tužilačkog saveta Kosova i glavnih tužilaca.

Iz američke ambasade najavljuju da neće nastaviti da nadgledaju takav proces.

„Budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se dalje učešće ambasade može pogrešno protumačiti kao odobrenje ovog funkcionalno poremećenog sistema, nećemo učestvovati. Tužioci treba da budu izabrani na osnovu kvalifikacija, a ne na osnovu pripadnosti i povezanosti sa politikom“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su promene pravnog okvira na kojima se zasniva Tužilački savet neophodne kako bi se uspostavila transparentnost i pravda u sistemu.

„Pozivamo sve strane da podrže napore Ministarstva pravde da odmah završi Funkcionalni pregled“, zaključuje se u saopštenju, prenosi Kosovo Onlajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.