Ostaju na snazi restrikcije struje na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 16:58

Ostaju na snazi restrikcije struje na KiM

Na Kosovu i Metohiji ostaju na snazi restrikcije struje dok se energetska situacija ne stabilizuje, prenosi Koha.

Kako je saopštio Operator sistema, prenosa i tržišta električne energije Kosova (KOSTT), zbog nedovoljnog snabdevanja predviđenog Mrežnim kodeksom uputstva za restrikcije ostaće na snazi dok se situacija ne stabilizuje, što podrazumeva obezbeđivanje dovoljno električne energije za pokrivanje potrošnje od strane odgovornih operatera KESCO i KEDS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prema navodima iz KOSTTA-a, što se tiče granica dnevne potrošnje, one mogu da se razlikuju iz dana u dan i zavise od opterećenja (potrošnje) i od energije koju obezbeđuju odgovorni za pokrivanje potrošnje struje u pokrajini.

"Stanje energetske krize sa kojom se suočava Elektroenergetski sistem Kosova, a koja je između ostalog i odraz globalne energetske krize, lakše će biti prevaziđeno uz podršku svih građana, korišćenjem električne energije na najracionalniji način i štedeći tamo gde moguće", naveli su iz KOSTT-a, prenosi Kosovo onlajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Energetska kriza steže – restrikcije struje, apeli za štednju i sve teže plaćanje računa

Izvor: RTS, 17.Avg.2022

Cena gasa je na visokom nivou, oko 2.500 dolara, a cene struje beleže novi skok – idu i do 550 evra za megavat-sat. U Velikoj Britaniji građani sve teže plaćaju račune i najavljuju da će prestati. U regionu su sve glasniji i apeli za štednju, a na Kosmetu već treći dan redukcije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.