Osmani: Spremna sam da služim Kosovu

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:42

Osmani: "Spremna sam da služim Kosovu"

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Kosovo među retkim zemljama koje posebno garantuju prava manjina i svih građana, piše Ekonomija onlajn.

Osmani je na konferenciji "Sveobuhvatna analiza Ustava Kosova", koju je povodom 15. godišnjice od proglašenja kosovskog ustava organizovala "Grupa za Balkan", potvrdila da je spremna da nastavi da služi tzv. Kosovu kako to nalaže Ustav.

"Na 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godišnjicu našeg Ustava moramo razmisliti o tome da li ovaj Ustav predstavlja dobru osnovu za napredak naše zemlje. S ponosom možemo reći da smo među retkim državama koje imaju garanciju prava manjina i svih građana. Mi smo zemlja sa najvećim retingom u regionu. Veoma važno oružje našeg Ustava je institucionalni okvir. Naš Ustav je veoma jedinstven po tome što predsedniku daje važan zadatak. Tokom ovih 15 godina, promenio se Ustav. Ne postoji ništa bolnije za društvo od gubitka vere u pravdu. Dok ovo slavimo, izražavamo spremnost da nastavi služiti zemlji kako to Ustav zahtijeva", poručila je Osmani.

Takođe, na konferenciji je predstavljen i politički izveštaj "Ustav Kosova: Sveobuhvatna analiza i pravna analiza“, koji analizira 21 ustavno pitanje u vezi sa sistemom zakona, funkcionisanjem institucija i nadležnosti Ustavnog suda, ali i predlaže rešenja za ustavne nedostatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.