Izvor: Danas, 14.Apr.2024, 14:34

Osmani: Skoplje će podržati rezoluciju o Srebrenici

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da će Skoplje podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenci u UN i da očekuje brzo razrešavanje odnosa Kosova i Srbija i njjihovo međusobno priznavanje."Severna Makedonija će podržati rezoluciju za proglašavanje događjaja u ; Srebrenici kao genocid. To smo kazali u nekoliko navrata i ja sam lično kao ministar učestvovao na svim godišnjim obeležavanjima Dana genocida u Srebrenici, jer moramo da nazovemo stvari pravim imenom ako želimo iz njih da učimo i ako želimo da se nikada ne ponove", rekao je Osmani na konferenciji za novinare.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonski šef diplomatije: Nikad nismo bili bliži trećem svetskom ratu

Izvor: Danas, 14.Apr.2024

Ministar inostranih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani ocenio je danas da napad Irana na Izrael nagovaštava širi konflikt na Bliskom istoku i da svet nikada nije bio bliže trećem svetskom ratu. On je, na konferenciji za novinare, rekao da je "ovo što se desilo juče (u subotu) nagoveštava...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.