Osmani: Postupanje policije legitimno

Izvor: Beta, 26.Maj.2023, 20:42

Osmani: Postupanje policije legitimno

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je danas da je postupanje Policije Kosova u obezbeđivanju pristupa novih gradonačelnika opštinama na severu Kosova bilo legitimno.Odgovarajući na tvit američkog ambasadora Džefrija Honevira i na izjave američkih zvaničnika koji su osudili akcije vlasti na Kosovu i zatražili da hitno budu obustavljene, Osmani je ocenila da je suverenitet i teritorijalni integritet Kosova nepovrediv, neotuđiv i nedeljiv, i da je zaštićen svim sredstvima definisanim zakonom i članom 2. Ustava Kosova."Postupanje Kosovske policije protiv nelegalnih struktura i Vučićeve (predsednik Srbije Aleksandar) zločinačke bande su legitimne, u ispunjavanju svojih ustavnih dužnosti i u odbrani svih građana, bez razlike", rekla je Osmani."Stabilnost, dugovečnost i uspeh ovih akcija zavise i od koordinacije sa saveznicima koji su bili i ostali garant našeg suvereniteta i nezavisnosti. Zajedno smo uvek jači", zaključila je Osmani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmani: Delovanje policije legitimno

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2023

"Suverenitet i teritorijalni integritet Republike Kosovo je nepovrediv, neotuđiv i nedeljiv, pa je zaštićen svim ustavom i zakonom definisanim sredstvima. (član 2. Ustava) Delovanje kosovske policije prema Vučićevim nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama je legitimno, u ispunjavanju svojih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.