Osmani: Kosovo je uspešno zahvaljuljući SAD

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 14:00

Osmani: Kosovo je uspešno zahvaljuljući SAD

Predsednica Vjosa Osmani zahvalila je kongresmenu Majklu Tarneru na podršci, dodajući da je Kosovo uspešno zahvaljuljući SAD, prenosi Koha.

"Nepokolebljiva posvećenost Sjedinjenih Država Kosovu bila je neophodna na putu ka nezavisnosti i državnosti", istakla je Osmani.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva, Osmani je najavila da je cilj Kosova članstvo u međunarodnim organizacijama kao što su NATO, EU, Savet Evrope i druge.

Povodom situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na severu Kosova, Osmani je tokom sastanka naglasila da su preduzeti značajni koraci ka poboljšanju i da je Priština nastavljaju da bude konstruktivna strana u tom procesu.

Osmani je ponovo istakla značaj pune implementacije svih obaveza koje proizilaze iz Briselskog sporazuma i Ohridskog aneksa, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.