Oslobođen Haradinaj

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 14:54

Oslobođen Haradinaj

Predsednica Specijalizovanih veća Kosova u Hagu Ekaterina Trendafilova oslobodila je bivšeg pripadnika OVK Nasima Haradinaja daljeg izdržavanja kazne.

Haradinaj je služio kaznu od četiri godine i tri meseca u zatvoru tribunala. Trendafilova je navela da do isteka kazne ostaju da važe uslovi kojih treba da se pridržava.

"Predsednica je u vidu imala i izveštaj sekretara Specijalizovanih veća o vladanju Haradinaja u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća. Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zaključila da su krivična dela za koja je Haradinaj osuđen nesumnjivo teška, imajući u vidu zastrašujući efekat koji je otkrivanje poverljivih informacija imalo u odnosu na (potencijalne) svedoke, ali da niz faktora govori u prilog izmeni kazne", navodi se u saopštenju Specijalnog suda.

Trendafilova je konkretno zaključila da je Haradinaj tokom vremena provedenog u pritvorskom objektu imao priliku da razmisli o svojim postupcima i da se u izveštaju sekretara navodi da se u proteklih nekoliko meseci pridržavao pravila koja tamo važe.

"Osim toga, predsednica je navela i da je Haradinaj izrazio kajanje i čvrstu rešenost da se ubuduće uzdrži od radnji koje bi mogle predstavljati krivična dela protiv pravosuđa i da se pridržava svih uslova iz odluke o puštanju na slobodu. Predsednica je naglasila da će odluka biti povučena ukoliko se Haradinaj ne bude pridržavao nekog od uslova iznetih u njoj", zaključuje se u saopštenju.

Haradinaj je uhapšen u Prištini, a suđeno mu je u Hagu zbog javnog obelodanjivanja dokumenata suda u kojima su bila i imena svedoka i drudi osetljivi podaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trendafilova odobrila da se Nasim Haradinaj pusti na uslovnu slobodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2023

Predsednica Specijalizovanih veća Kosova Ekaterina Trendafilova donela je odluku da se kazna izrečena Nasimu Haradinaju izmeni i da se on 14. decembra ili približno tog datuma pusti na slobodu, pod uslovima iznetim u odluci, saopštila su danas Specijalizovana veća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.