Orahovac: Šiptari (nakratko) skinuli tablu ulice “Slovena Radića”

Izvor: KMnovine.com, 29.Maj.2020, 18:38

Orahovac: Šiptari (nakratko) skinuli tablu ulice “Slovena Radića”

U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez natpisa o kojoj se ulici tačno radi.




Tabla koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984. godine u Slavonskoj Požegi.

“Po danu, dok su se srpska deca igrala u blizini, tablu sa nazivom ulice, je skinula grupa nepoznatih albanskih mladića, i bacila je na zemlju. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Majka i otac pokojnog Slovena Radića su telefonom obavestili takozvanu "kosovsku policiju", čija je patrola došla za desetak minuta i obavila uviđaj”, kazala je meštanka Orahovca i rođaka Slovena Radića.

Ulica "Slovena Radića" se nalazi na tridesetak metara od crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu.





Naziv je dobila na predlog omladine Orahovca, nekoliko godina posle Slovenove pogibije na radnoj akciji u Slavonskoj Požegi. Sloven je poginuo kao srednjoškolac sa svojih 15 godina. Pregažen je kombajnom, a njegov grob u Orahovcu je poslednjih godina nekoliko puta skrnavljen i nadgrobna ploča oborena.

Roditelji pokojnog Slovena i meštani Orahovca uznemireni su nakon ovog incidenta, naročito što se dešava u najnovijoj seriji neprestanih napada na Srbe u Metohiji.



PROČITAJTE JOŠ: 
Kuća u Orahovcu izgorela verovatno iz želje Albanaca za zabavom (FOTO, VIDEO) - KM NovineKuća u Orahvcu izgorela verovatno iz želje za zabavom (FOTO, VIDEO) #Požar #Orahovac #Kuća "Lično mislim da to nije uzrok požara, već da se radi o namernom paljenju kuća, kojom su Albanci, u euforiji slavlja Nove godine, iz hira, začinili veselje, kako bi novogodišnju noć dodatno sebi učinili uzbudljivijom".


PROČITAJTE JOŠ: 
ORAHOVAC: Uhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara - KM NovineUhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara Grupa albanskih mladića, od kojih jedan naoružan takozvanim "bokserom", maltretirala je srpsku decu uzrasta od 7 do 10 godina. Nikola Matić, stariji brat jednog od srpskih dečaka, pokušao je da ih zaštiti te je šiptarskog napadača udario pesnicom.

PROČITAJTE JOŠ: 
Dokumentarni film o žrtvama Orahovca ''Tragom istine - gde su''? (VIDEO) - KM NovineDokumentarni film o žrtvama Orahovca "Tragom istine - gde su"? (VIDEO) Ovih dana obeležavamo godišnjicu napada terorističkih grupa šiptarskih separatista koje su svoje prve urbane napade započele u Orahovcu i tu i ostavile za sobom veliki broj žrtava, pretežno civili, njih preko 100. Teroristi "OVK" u periodu 18. jul-20.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.