Optužnica protiv dve žene sa Kosova zbog pridruživanju Islamskoj državi

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 19:28

Optužnica protiv dve žene sa Kosova zbog pridruživanju Islamskoj državi

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom protiv dve žene za krivična dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".

Optužene L. I . i A. A. su, kako je saopšteno, otputovale u Siriju i pridružile se Islamskoj državi podržavajući tu terorističku, militantnu, ekstremističku organizaciju i njene aktivnosti.

Prema saopštenju tužilaštva, osumnjičena A. A. je s bratom svog supruga otputovala preko Albanije u Tursku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom u Siriju, prenosi Kosovo onlajn.

Takođe, osumnjičena L. I. nakon smrti prvog supruga A. U. udala se za K. K. iz Skoplja, dok je sve vreme menjala prebivalište u zavisnosti od promene mesta Islamske države, sve dok ona nije pretrpela potpuni poraz.

Tada su bili primorani da se predaju kurdskim snagama koje su ih uz pomoć američke vojske 24. aprila 2019. deportovali na Kosovo, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žene sa Kosova optužene zbog pridruživanja Islamskoj državi

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene jer su se bile pridružile teroristima iz Islamske države...Optužene, sa inicijalima L. I. i A. A., optužene su, kako je saopšteno, da su otputovale u Siriju i pridružile se terorističkoj, militantnoj,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.